billede-til-hjemmeside

Benjamin Lundberg

Husastrolog, DK4 (www.DK4.dk)
Skribent, Stjernerne (www.Stjernerne.dk)
Skribent, Woman (www.Woman.dk)
Basiseksamen, Irene Christensen Instituttet
v/ Lillian B Jensen & Eva Ganvig (www.Ganvig.dk)
Coachforløb, Cathrine Oppenheim (redaktør, Stjernerne)
Coachforløb, Louise Kirsebom (www.Stellium.dk)
Coachforløb, Claus Due (astrolog)(www.divinersclub.com)

Jeg er Vandmand.

Jeg er Vandbærer. Kært barn, mange navne. Men pointen er, at jeg altid har været Vandmand, og det vil jeg altid være.

Jeg blev fascineret af astrologien, idet jeg slet ikke vidste, hvem jeg var. Det var som om, at jeg følte, at jeg bare var det, folk ville have mig til at være – helt uden at vide, hvad jeg egentlig havde lyst til. Jeg spillede håndbold som barn, KUN for at blive accepteret i fællesskabet. Jeg husker stadig klumpen i halsen og angsten i maven, hver eneste gang jeg begav mig afsted med den tunge taske på ryggen. Da jeg blev ældre, begyndte jeg at synge og spille teater, KUN for at blive klappet af. Det var et tveægget sværd – konstant at være på jagt efter andres vurdering af mig. For når du stiller op til vurdering, risikerer du at blive kritiseret. Omvendt havde jeg virkelig brug for at høre, hvad andre havde at sige om mig. Derfor måtte jeg stille mig op på scenen foran mange mennesker med al min usikkerhed og sårbarhed, for bare få en idé om mig selv. Jeg blev målt og vejet, og af og til blev jeg da også fundet for let. Jeg gik efter at få ros, ros og atter ros. Men det var nærmere som en rus, som jeg var høj på, mens den stod på – Jeg vidste virkelig ikke, hvem jeg var. Jeg kendte kun andres blik på mig. Jeg gjorde, hvad de sagde for at gøre dem glade og tilfredse, for hvis de var glade og tilfredse, hvorfor skulle jeg så ikke også være det.

Til Månen og tilbage

Imidlertid mærkede jeg en større og større utilfredshed med tingene. Jeg følte faktisk, at livet på mange måder var uretfærdigt, uholdbart, og at det var svært. Svært at leve i den konstante sammenligning med andre mennesker, og den konstante hensyntagen, til deres billede af mig. I astrologien tilbydes vi, at få vores eget “Point-of-view”. Vores eget billede på os selv.

Via horoskopet, som er et diagram eller en slags tegning over himmelen, i det øjeblik man bliver født, kan man gå ind og kigge på livet, indefra. Det lyder mærkeligt, for man skulle jo tro, at det var udefra. Men i astrologien kan man sige, at man rejser ind ved at rejse ud. Det gjorde jeg i hvert fald selv. Jeg tog hele turen ud i stjernerummet, mælkevejen, galaksen – hvor alle planeterne bor; fra Jorden, hvor vi selv bor, forbi Månen og helt ud til Pluto. Jeg læste en bunke litteratur om det. Ved at betragte dét, der var længst væk fra mig selv, fandt jeg det, der boede dybest i mig selv.  Himmelen over os, når vi bliver født, er fastfrosset, og vil aldrig kunne gentage sig i vores egen levetid, og derfor er vores skæbne unik.  Man kan sige, at vi hænger på den.  Der kan måske gå én rundt med samme horoskop som dig, ét andet sted i verden, men så har de andre livsbetingelser og livsvilkår, som må tages med i betragtning. Derfor er astrologien altid, helt ned til det individuelle niveau.

Astrologien – en vidunderlig rejse

Hora betyder time, og Scopós betyder at se. Dermed er astrologien et kig på tiden. Både den der ligger bag os –  Har vi mon lagt den bag os?  Men også den tid der ligger foran os, og den vi lige nu gennemgår. På den måde ser vi på tiden med dine øjne. Vi kigger på barndommen, men ikke den objektive sandhed herom, men DIN oplevelse heraf. Vi kigger på fremtiden. Vi kigger på her og nu. Det kan være en ny start på mange ting at få lagt sit horoskop. Det var i det hvert fald for mig.

Min egen rejse med astrologien, begyndte da jeg fik en krimi i julegave, og denne havde stjernetegnet Skorpionen, som omdrejningspunkt for at drive fortællingen frem. Jeg læste som en besat, selvom jeg aldrig har været vild med krimier. Denne interesse måtte undersøges nærmere, da jeg følte der var en besked i det til mig. Ved et tilfælde hørte jeg forfatteren af krimien, Kristian Ditlev Jensen, få lagt sit horoskop live i radioen, af en astrolog. Straks drog jeg afsted mod et såkaldt Astrologisk Forum, hvor astrologen fra radioprogrammet, Eva Ganvig, sandelig tog imod mig, og inden for kort tid blev hun min lærer på studiet. Det blev starten på et kapitel af mit liv, der har givet mig større selvindsigt. Mit håb er, at også du kunne få glæde af astrologien. Finde ud af hvad din X-factor er, dine ubekendte muligheder, det er nemlig slet ikke sikkert, at de beskæftiger sig med disse på TV. Det er heller ikke sikkert, at en opdatering på Facebook får de likes du håbede. Det vigtige er, at du kommer til at kunne lide dig selv.

Kom nærmere!

Bedste hilsner,
underskrift